DION HR Services logo
DION HR - header

DION HR Communicatie

HR Communicatie: de naam zegt het al. Communicatie, met focus op HR. Wij zijn er om mensen namens organisaties te informeren en te enthousiasmeren. We zijn er voor de toevoeging van overtuigingskracht van het werven van nieuwe medewerkers, voor de empathie bij arbeidsverhoudingen, voor het aanbrengen van nuances in de communicatie naar medewerkers en voor een eenduidige uitstraling in tekst & beeld naar binnen én buiten. Kortom, we houden ons bezig met alle communicatiestromen die gericht zijn op het informeren, motiveren én verbinden van (toekomstige) medewerkers. Ons team heeft als doel een bijdrage te leveren aan (1) het gevoel van verbondenheid en betrokkenheid, (2) het informeren en behouden van medewerkers, (3) het creëren van een goed werkgeversmerk en een herkenbare identiteit, (4) de werving van nieuwe medewerkers en (5) ambassadeurschap. Ons werk verbindt missie, merk en medewerker! 

Met treffende arbeidsmarktcommunicatie ben je aantrekkelijker en beter vindbaar voor je doelgroep. Arbeidscommunicatie geeft een inkijk in je bedrijfscultuur en kun je bovendien op diverse manieren toepassen, zoals bij een ‘over ons pagina’ of in vacatureteksten. Door allereerst goed diverse factoren en waarden inzichtelijk te krijgen en deze bewust te benoemen zet je je organisatie op de kaart met een krachtig, authentiek en aantrekkelijk bedrijfsimago. Wat heeft je organisatie (potentiële) werknemers te bieden? Waarom werken zij voor je organisatie? Wat maakt het dat collega’s blijven en gelukkig zijn? Door arbeidsmarktcommunicatie op een juiste manier toe te passen, til je uiteindelijk ook de kwaliteit van je sollicitaties naar een hoger niveau en zullen de in kaart gebrachte waarden doorslaggevend worden in de keuzes van jouw (potentiële) werknemer. Onze specialisten helpen je graag bij het ontdekken, uitwerken en toepassen van deze werknemerswaarden en leggen daarmee een uitstekende basis voor het creëren van je werkgeversmerk en het verzorgen van verdere arbeidsmarktcommunicatie.  

De tevredenheid van medewerkers hangt voor een belangrijk deel af van de kwaliteit van je interne communicatie. Elke organisatie wil tevreden medewerkers, want tevreden medewerkers die trots zijn op hun bedrijf, werken tenslotte effectiever en zijn vaak bereid om nét dat beetje extra te geven voor het succes van je organisatie. Ze zijn betrokken! Communicatie moet daarom niet alleen worden ingezet voor mededelingen vanuit directie of management, maar juist ook voor nieuws of mededelingen vanuit (of voor) medewerkers, voor het creëren van dialogen. Om die reden moet je als organisatie voortdurend werken om je medewerkers te informeren, te enthousiasmeren en ook om aan te sturen. Kortom, interne communicatie draait om het creëren en behouden van intern draagvlak. Onze specialisten kunnen jou en je organisatie hierbij helpen door interne communicatie (op een consequentere manier) in te zetten, bijvoorbeeld door het opzetten, inrichten & onderhouden van een besloten informatieplatform binnen je organisatie (intranet).

Als het gaat om het verzorgen van externe communicatie op het gebied van HR, dan kunnen de ervaringen van je eigen medewerkers een waardevolle toevoeging zijn voor je (werkgevers) merk. Ze zijn namelijk een ware bron van authenticiteit en inspiratie! Doordat onze specialisten content kunnen creëren (in de vorm van bijvoorbeeld een testimonial) dat qua informatie vanuit de medewerker komt, zal het sneller de kracht hebben om positief bij te dragen aan de bekendheid en de lading van je (werkgevers)merk. Zéker als medewerkers vervolgens ook nog bereid zijn om het via hun eigen kanaal te delen. Het levert interne erkenning op en een platform om ook hun eigen zienswijze te delen met een breed publiek. Voor jou als organisatie een prachtig voorbeeld van (het creëren van) ambassadeurschap. Iets waar wij als DION HR zijnde, bij alles wat we doen, bewust rekenschap mee houden. 

Wanneer je als organisatie niet beschikt over een recruiter of HR- medewerker of er gewoonweg geen tijd voor hebt, dan kunnen wij de werving (en ook de selectie) van een nieuwe medewerker gericht en bovendien efficiënt voor je verzorgen. Dit, zodat het de aandacht krijgt die het verdient! Na een vacature intake, schrijven we een passende vacature tekst, maken eventueel een vacature afbeelding, zetten de vacature op de juiste kanalen voor je uit en verzorgen de verdere procedure tot aan de sluitingsdatum, inclusief ontvangstbevestigingen en overige correspondentie. Kortom, wij nemen het gehele voortraject voor je uit handen. Dit doen we op geheel eigen wijze en zo persoonlijk mogelijk, want we vinden het belangrijk dat de werving een positieve bijdrage zal leveren aan je werkgeversmerk. We kunnen dit zowel voor als achter de schermen (vanuit naam van de organisatie) uitvoeren.

Na een periode van werven breekt de selectie aan. Tijd voor het doornemen van alle cv’s en motivatiebrieven; voor het maken van een gedegen selectie; het vriendelijk afwijzen van alle overige kandidaten; alle agenda’s bijeen te krijgen en te plannen. Tijd om alle kandidaten persoonlijk uit te nodigen; de bevestigingen te schrijven en te versturen; de gespreksformulieren op te maken; en het faciliteren + voeren van de sollicitatiegesprekken. Een hele procedure! Wij kunnen ook dit intensieve gedeelte voor je verzorgen. We maken samen een eerste selectie en de rest van de procedure kan je met een gerust hart aan ons overlaten. Waar nodig kunnen we zelfs één of meerdere assessments laten uitvoeren door onze arbeidspsychologen of een arbeidsovereenkomst voor je opstellen. Creëer voor jezelf tijd en/of rust en laat je ontzorgen door onze specialisten. Wij nemen deze taak op plezierige wijze van je over.

Detacheren is een prima oplossing als je een nieuwe medewerker/specialist zoekt voor een langlopend project, tijdelijke vervanging wilt (bij afwezigheid/ziekte/verlof) of als je gewoon graag het juridisch werkgeverschap voor langere duur wilt uitbesteden. Onze eigen HR-specialisten kunnen hierin uiteraard ook een rol spelen en voor een bepaald aantal uur per week ingeleend worden door een organisatie. Tijdelijk, maar ook structureel. Indien vooraf duidelijk is dat de wens voor detacheren er is en er een nieuwe medewerker zal moeten worden gezocht, dan nemen wij het gehele traject (van werving – tot instroom, van personeels- tot aan salarisadministratie) volledig voor je uit handen. De medewerker komt in dienst bij ons, DION en zal worden ‘ingehuurd’ door de organisatie. Bevalt de arbeidsrelatie tussen beide partijen goed en wil je de medewerker na afloop van de overeenkomst graag overnemen? Dan zien we dat natuurlijk als een groot compliment! Een kosteloze overname is bij ons mogelijk na een bepaalde periode. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en voorwaarden.

HR documenten, je hebt er vást verscheidene van in je map staan. Denk bij deze documenten o.a. aan (arbeids)overeenkomsten, formulieren voor een indiensttreding, welkomstbrieven,  aanvraagformulieren, gespreksformulieren, werknemersinformatie, mededelingen of diverse overzichten. Stralen deze documenten uit wie je bent/wilt zijn óf hebben ze nu voor eens en altijd een goede upgrade nodig? Laat het ons dan weten. Wij zijn er in gespecialiseerd om jouw HR organisatie op het gebied van communicatie goed uit de verf te laten komen. Wij zorgen voor eenheid, brengen nuances aan en voegen empathie toe. We zijn er om (potentiële) medewerkers te informeren, overtuigen en te enthousiasmeren. Dit doen we middels correcte, mooie opgemaakte HR documenten die de juiste look & feel overbrengen, goed leesbaar zijn en bovendien bijdragen aan een professionele indruk.

Met onze teksten brengen we jouw werkgeversmerk en expertise onder de aandacht bij je doelgroep. Het liefst onderzoeken we samen met jou wat je doel is en welke informatie waardevol is voor jouw lezer. Daarnaast denken we ook mee over het vinden van de beste balans tussen tekst en beeld. Of je je nu duidelijker wilt profileren als werkgever, betere correspondentie wilt verzorgen naar potentiële medewerkers (denk bijvoorbeeld aan standaard e-mailteksten), succesvollere offertes wilt maken of ons wilt inschakelen voor testimonial of corporate story: als het om tekst & vormgeving gaat, gaan wij graag voor je aan de slag!

Je website is je online visitekaartje: de plek waar je je (potentiële) klanten informeert, bezoekers inspireert en relaties of (potentiële) medewerkers een goede indruk en vertrouwen geeft. Veel organisaties zien het volledig up-to-date houden van hun (werkenbij-) website, social media en andere communicatiekanalen als een tijdrovende of lastige klus. Toch is dit een belangrijk onderdeel van het ondernemer- en werkgeverschap! Laat daarom de zorgen om het behoud van een actuele website door ons uit handen nemen. Wij coördineren, creëren en plaatsen relevante content met focus op je werkgeversmerk en zorgen bovendien voor consistentie om jouw organisatie ook online goed te positioneren.

Ons laatste nieuws

Neem rechtstreeks contact met ons op

Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0523-208153