Wat doet een loopbaancoach en wanneer heb je er één nodig?

Evelien vertelt:

Dit is een vraag die we vaak krijgen. Een standaardantwoord hierop is eigenlijk niet te geven want een loopbaantraject is altijd maatwerk. Wil jij je oriënteren op een nieuw beroep of zoek je een nieuwe werkomgeving? Als loopbaancoach kijk ik altijd goed naar wie er voor mij zit, waar die persoon op dat moment staat en waar hij of zij naartoe wil. Misschien weet iemand al dat hij zich wil omscholen of welk beroep de interesse heeft. Soms starten we ook helemaal vanaf nul en kijken we wat er bij iemand past. 

Tools

Om de juiste informatie boven tafel te krijgen, zijn er meerdere tools die ik kan gebruiken. Zo kan ik een TMA (Talent Motivatie Analyse) inzetten om te kijken naar je persoonlijkheid, je talenten en je ontwikkelpunten. De uitkomsten van dit onderzoek helpen ons bij het bepalen van de juiste zoekrichting op basis van je persoonlijke talenten en drijfveren. Tenslotte is het de bedoeling dat je een nieuwe werkplek vindt die goed bij je past. 

TMA afbeelding

Belemmeringen

Ook is er alle ruimte om praktische of mentale belemmeringen te bespreken. Dit zorgt ervoor dat je met frisse moed een nieuwe start kunt maken. Heb je nog een opleiding nodig? Of wil je werken aan meer zelfvertrouwen? Er is alle ruimte om al deze onderwerpen voorbij te laten komen. 

Contact

Nieuwsgierig geworden wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op!   

Evelien Pesman

Coach & Vertrouwenspersoon