Mijn persoonlijke perspectief op leiderschap & oganisatieontwikkeling

Als HR Directeur bij DION HR Services ben ik dagelijks bezig met het leiden en ontwikkelen van mijn eigen team. Dit doe ik op een manier dat aansluit bij de huidige tijd, maar ook past bij verschillende generaties: modern leiderschap.

Een benadering die mij bijzonder aanspreekt en waar ik in geloof is het holocratische model dat uitgaat van de eenheidsgedachte: gezamenlijk werken naar het resultaat waarbij ieders talent ertoe doet.

Hoe leiderschap bijdraagt aan een toekomstbestendige organisatiecultuur

In mijn rol als HR Directeur geloof ik sterk in het stimuleren van leiderschap binnen teams. Door iedereen de kans te geven leiderschapsrollen op zich te nemen, afhankelijk van het project of de taak, creëren we een omgeving waarin talent gedijt en innovatie wordt aangemoedigd. Deze aanpak draagt bij aan een toekomstbestendige organisatiecultuur, een cultuur waarbij medewerkers gezamenlijk streven naar het behalen van de organisatiedoelen.

Mooie voorbeelden hiervan zie ik terug in de verschillende subafdelingen binnen DION HR Services. We zijn één team waarin we met elkaar samenwerken, maar we hebben op onze verschillende HR onderwerpen allemaal specialisten werken die voortdurend streven naar het verbeteren en innoveren van onze dienstverlening voor onze klanten. Mijn team neemt hierin zelf de regie en wordt hiermee eigenaar van zijn of haar eigen ‘project’.

Inspiratie & ontwikkeling

Als leidinggevende streef ik ernaar een inspirator te zijn voor anderen. Mijn enthousiasme, luistervaardigheid en het stimuleren van eigenaarschap dragen bij aan het ontwikkelen van een sterke en veerkrachtige organisatie met tevreden medewerkers. Ik zie mezelf als een actieve sparringpartner in mijn dagelijkse interacties met collega’s, waarbij ik het talent van elk individu aanspoor en naar voren probeer te krijgen.

Inspireren gaat wat mij betreft dan ook verder dan alleen het delen van ideeën of visies; het gaat om het creëren van een omgeving waarin mensen gemotiveerd en aangemoedigd worden en waar we één zijn. Holocratisch leiderschap wekt energie op. Medewerkers gaan daardoor met plezier naar het werk en zorgen daardoor gezamenlijk dat doelen worden behaald. Dit doen ze niet alleen voor de organisatie, maar ook voor elkaar en voor zichzelf. Werk is leuk!

Als HR Directeur zie ik het als mijn taak om deze benaderingen te integreren in onze bedrijfscultuur, waarbij we talent ontwikkelen, innovatie aanmoedigen en een cultuur van empowerment bevorderen. Dit verbetert niet alleen de prestaties van individuen, maar zal ook de algehele bedrijfscultuur versterken en onze organisatie toekomstbestendig maken.