Re-integratie

Wij ondersteunen jou bij re-integratie en werkplekverbetering. Misschien heb je een aantal teleurstellingen gehad en heeft je zelfvertrouwen een deuk gekregen. Hoe vind je dan een leuke baan waar je energie van krijgt en plezier in hebt. Een re-integratietraject is maatwerk en daarom is geen enkel traject hetzelfde. Onze deskundige re-integratiecoaches gaan samen met jou onderzoeken wat je nodig hebt, waar je talenten liggen, hoe je zelfvertrouwen opbouwt en je om je fit en gemotiveerd te voelen om weer aan de slag te gaan.

Of je nu zoekt naar deskundige begeleiding bij re-integratie of interesse hebt in een werkplekonderzoek binnen jouw organisatie, wij staan voor je klaar. Onze passie ligt in het bevorderen van jouw gezondheid en vitaliteit, en we bieden een breed scala aan diensten aan, waaronder professioneel casemanagement en arbeidsdeskundige onderzoeken.

In sommige gevallen kan het ook noodzakelijk zijn om buiten de huidige organisatie te kijken naar nieuwe kansen. Ons toegewijde team staat klaar om hierbij de helpende hand te bieden. Bij ons is iedereen welkom, ongeacht of het gaat om eerste, tweede of derde spoortrajecten, evenals UWV-trajecten.

We begrijpen dat elke situatie uniek is, en daarom leveren we maatwerkbegeleiding om jouw specifieke behoeften te vervullen. Samen gaan we voor een succesvolle re-integratie en een stralende toekomst.

Dreigt jouw medewerker uit te vallen vanwege ziekte, te hoge werkdruk, stressklachten, of andere werk gerelateerde of privéomstandigheden? Het doel van het eerste spoor traject is om binnen het eerste ziektejaar terug te keren in je eigen werk. De re-integratiecoach onderzoekt samen met medewerker waar hij of zij is vastgelopen. Tijdens coachgesprekken ontdekken we wat valkuilen zijn en hoe werknemer zich in de toekomst anders met lastige situaties om kan gaan. Wij ondersteunen tijdens het hele traject om je werk met nieuwe inzichten en gemotiveerd te hervatten!

Heb je in het eerste ziektejaar je werk niet kunnen hervatten, dan start het tweede spoor traject. Dit traject is erop gericht om de re-integratie bij een andere werkgever te laten plaatsvinden. De coach helpt je bij het vinden van een geschikte plek. Uiteraard wordt er rekening gehouden met jouw wensen, talenten en mogelijkheden.

Het tweede jaar van arbeidsongeschiktheid is voorbij en het is nog niet gelukt om een passende werkplek te vinden. Indien je werkgever eigen risicodrager is voor de WIA-uitkering, dan blijft hij verantwoordelijk voor je re-integratie als jij een WGA-uitkering ontvangt. Ook tijdens dit traject staan onze coaches voor je klaar om de mogelijkheden te onderzoeken en jou te ondersteunen in het vinden van een baan die bij jou en je situatie past.