Salarisbureau? Waarom? Nou, daarom!

Als ondernemer ben je in business omdat je iets hebt toe te voegen aan deze wereld. Daarbij wil je je kunnen focussen op waar jij goed in bent. En dat is in veel gevallen niet je salaris- en personeelsadministratie. Toch zijn het juist de mensen die elke organisatie uniek maken. In deze blog vertelt Erik Evers, commercieel manager van DION Salarisbureau, wat de toegevoegde waarde van een professioneel salarisbureau is.

Gedoe
Het bijhouden van een salaris- en personeelsadministratie is een tijdrovende klus. De salarissen moeten elke maand – of vier weken – op tijd betaald worden, de verlof- en verzuimdagen moeten bijgehouden worden, de in-, door- en uitstroom van je mensen moet je monitoren en diensten moeten worden ingeroosterd. Niet de meest inspirerende activiteiten voor de meeste ondernemers. Maar laat dat nou net zijn waar wij als DION Salarisbureau wel warm van worden.

Groei
DION Salarisbureau bestaat uit een team van acht specialisten. Acht salarisadministrateurs met elk hun eigen specifieke kennis. De een weet alles van roosters en tijdregistratie, de ander kent alle ins en outs van arbeidsongeschiktheid en de Wet Verbetering Poortwachter, zelf trek ik de commerciële kar en ook mijn andere collega’s hebben hun eigen specialisme. Het bedrijventerrein van Wavin is onze kraamkamer, maar daar is het niet bij gebleven. Toen we ons in 1998 van Wavin afsplitsten en verder gingen als business unit van de DION Groep, hadden we zo’n tien klanten. Inmiddels zijn dat er 120 en verwerken we bijna zevenduizend loonstrookjes per maand. In de afgelopen 23 jaar zijn we enorm gegroeid. In grootte, maar ook in kennis en ervaring.

Divers
Wij zijn een onafhankelijke club en zijn niet gebonden aan enig softwareleverancier, accountantskantoor of een andere organisatie die ons de wil oplegt. Wij kunnen vrij opereren en ondersteunen bedrijven in diverse branches en van verschillende grootten. Van mkb-bedrijven met vijf medewerkers tot grote organisaties met vijfhonderd medewerkers. We kunnen de hele salaris- en personeelsadministratie van je bedrijf overnemen, of samenwerken met je eigen personeelsfunctionaris. Wij helpen jou je organisatie en je mensen te laten groeien en bloeien, op de manier die het best bij jou past.

Wees gewaarschuwd
Hoe we het ook doen, onze ondersteuning is altijd persoonlijk en laagdrempelig. Bij ons word je niet drie keer doorverbonden, je hebt rechtstreeks contact met een van onze teamleden, die alle details van jouw organisatie kent. We spreken jouw taal – figuurlijk, maar ook letterlijk. Maar wees gewaarschuwd, we weten inmiddels uit ervaring dat als je eenmaal klant bij ons wordt, je eigenlijk nooit meer zonder ons wil.

Verder praten over onze diensten? Neem dan contact met ons op. Onze experts helpen je graag!

Hartelijke groet uit Hardenberg,

Erik Evers


Onder DION HR vallen alle uitvoerende, operationele en beleidsmatige taken op het gebied van Personeel & Organisatie, ons specialisme. Van het aantrekken van personeel, het opzetten van diverse overeenkomsten, het verzorgen van de volledige personeels- of salarisadministratie, het opzetten van interne communicatie(middelen), het begeleiden bij verzuim (en re-integratie), het coördineren van een volledig opleidings- en/of ontwikkelingsplan, tot het bouwen aan een organisatie waar werknemers op een gelukkige en gezonde wijze werken en misschien zelfs wel hun pensioen kunnen halen!