Jasper vd Zwan Fotografie Online Dion HR 2023 -60

UWV

Ontvang je op dit moment een uitkering van het UWV? Bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsuitkering, een ziektewetuitkering, een Wajong uitkering dan kom je vaak in aanmerking voor een traject waarin je ondersteund wordt bij het zoeken naar passend werk. Het UWV biedt daarvoor 3 mogelijkheden aan. De arbeidsdeskundige of de adviseur werk van het UWV meld je bij ons aan voor een traject.

Wij faciliteren jou bij UWV trajecten

Dit traject past bij jou als je een WIA, WAO, Wajong of ziekte-uitkering ontvangt maar de stap naar een betaalde baan nog te groot voor je is. Het traject bestaat uit 3 onderdelen die gelijktijdig of los van elkaar kunnen worden ingezet

  1. Participatie interventie: Heb je behoefte aan ondersteuning om de buitenwereld weer tegemoet te treden? Wil je uit je sociale isolement komen maar weet je niet hoe? Wij gaan samen met jou op zoek naar activiteiten die jou plezier geven. Bijvoorbeeld oriënteren op vrijwilligerswerk, een vereniging of het uitbreiden van je sociale netwerk. We kijken vooral naar wie je bent, wat je interesses zijn en waar je behoefte aan hebt. Dit alles is kleine stappen en passend bij jou.

  2. Maatschappelijke deelname: als je vanwege je omstandigheden zoals persoonlijke of gezondheidsklachten minder goed mee kan doen in de samenleving, gaan we kijken naar wat er wél mogelijk is. Om weer mee te doen in de maatschappij zijn er verschillende opties zoals: sporten in een groep, vrijwilligerswerk, een klusje voor iemand doen die dat zelf niet kan. De coach helpt je om jouw unieke talent te vinden om weer deel uit te maken van de maatschappij op een manier die jou plezier geeft.

  1. Begeleiding bij scholing: wil je graag omscholen en heb je daar een opleiding voor nodig? Weet je al wat je wilt of is dat nog niet duidelijk? Onze coach kan je een assessment aanbieden zodat duidelijk wordt wat jouw interesses, kwaliteiten en capaciteiten zijn. De uitkomst van het onderzoek geeft een duidelijke richting aan. Het bied je de mogelijkheid om de juist opleiding te kiezen ter voorbereiding op een baan.

Ontvang je op dit moment een Wajong, WIA of Ziektewetuitkering van het UWV en kun je op termijn weer aan het werk maar is er nog iets nodig om dat te kunnen bereiken? We gaan werken aan het versterken van je werknemersvaardigheden, het versterken van je persoonlijke effectiviteit en het verkennen van de arbeidsmarkt.

In de praktijk betekent dit dat we je ondersteunen bij het maken van een professioneel cv en/of motivatiebrief, dat we op zoek gaan naar passende vacatures en dat we de kwaliteiten de je hebt in beeld brengen. Dit zorgt ervoor dat je zelf een goed beeld hebt van wat je te bieden hebt aan een werkgever. Ook besteden we aandacht aan hoe jij je het beste kunt presenteren om de interesse van de werkgever te wekken. Vervolgens kunnen we werkgevers gaan benaderen. We gaan op zoek naar een stage of werkervaringsplek zodat je in de praktijk kunt ervaren wat je leuk vindt en wat je aan kunt

Als er sprake is van (lichamelijke) beperkingen dan brengen we in kaart wat dat in de praktijk betekent en hoe je daarmee om kunt gaan.

Ontvang je op dit moment een Ziektewetuitkering of een AG uitkering (WGA, WIA, WAO, Wajong of WAZ) en is er sprake van arbeidsvermogen? Dan kan het UWV je een naar werk traject aanbieden. 

Een naar Werk traject is erop gericht om je te helpen bij het vinden van een passende en duurzaam betaalde baan.